Informatie

  • Buurtauto voor Noordwolde en omstreken

Sinds januari 2021 heeft Noordwolde een nieuwe Stichting. Stichting Buurtauto Noordwolde en Omstreken. De stichting zet zich in voor een Buurtauto in Noordwolde en omliggende dorpen. Dit in navolging van de Noabuurbus in Vledder of de Burgum mobyl in Burgum.  Deze Buurtauto zal, naast de streekbussen van Arriva, de inwoners van Noordwolde en omstreken meer mobiliteit geven. Dit is voor inwoners die zelf niet meer mobiel zijn of beperkingen hebben waardoor eigen vervoer niet meer mogelijk is of altijd anderen moet vragen. Het hele project wordt uitgevoerd door vrijwilligers.

De Buurtauto gaat rijden voor de regio Noordwolde, Noordwolde-Zuid, Steggerda, Vinkega, de Hoeve, Oosterstreek, Zandhuizen en Boijl en dan naar bestemmingen binnen de 25 km.
De bedoeling is dat de Buurtauto ingezet kan worden voor ritjes naar het ziekenhuis, revalidatie, ziekenbezoek, kerkbezoek, bezoek aan activiteiten of clubjes in de regio, bibliotheek, fysiotherapie, de kapper of een bezoek aan de winkel. Maar de Buurtauto kan ook rijden naar de activiteiten van verschillende dorpshuizen of verenigingen.

Mensen die gebruik gaan maken van deze Buurtauto betalen €2,00 of €4,00 per enkele reis afhankelijk van de afstand.

De Buurtauto rijdt van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.